Mathematics Middle School

## Answers

**Answer 1**

Answer:

>

Step-by-step explanation:

2/3 = 0.666666...

50% = 0.5

0.6666...>0.5

Therefore, 2/3>50%

## Related Questions

in a class of 45 students, 25 students failed Maths, 20 students failed Physics, and students failed both . A student is selected at random.

### Answers

Answer:

What is the question?

Step-by-step explanation:

2 2/4+1 1/2 is equal to what

### Answers

Answer:

16/4

Step-by-step explanation:

Step 1: Convert to improper fractions

2 2/4 = 2 * 4/4 + 2/4 = 8/4 + 2/4 = 10/4

1 1/2 = 1 * 2/2 + 1/2 = 2/2 + 1/2 = 3/2

Step 2: Make common denominator

10/4 is ok

3/2 * 2/2 = 6/4

Step 3: Combine

10/4 + 6/4

16/4

Answer: 16/4

5. Bob the Burrito is tumbling down a mountain, If Bob is going 20 m/s for 45 seconds does Bob tumble?

### Answers

Answer: 0.444444444 m / s2

Step-by-step explanation: All you have to do is divide 20 m/s by 45 seconds and you get the answer.

Hope this helps!

I am joyous to assist anytime! (-:

~Jarvis

Calculate 7 1/4% tax on 1540

### Answers

So here is how we calculate this. 7 and 1/4, when converted to percent, it would be 7.25. So in order for us to know that 7 and 1/4 tax on $1,540, we just have to multiply 7.25 by 1,540. So here is the answer. $111.65. Hope this answers your question. Have a great day!

Answer: $111.65

Mark me Brainliest!

Answer:

111.65

Step-by-step explanation:

1540*0.0725

A 3-gallon bottle of vinegar costs $26.40. What is the price per cup?

$______

Hint: Find out how many cups are in a gallon!

### Answers

Answer:

0.55

Step-by-step explanation:

There are 16 cups total in 1 gallon.

Multiply both 16 and 1 by 3.

Your answer so far should be 48 cups and 3 gallons.

Divide $26.40 by 48.

Final answer, $0.55 per cup.

Y=2x+3

y=3x+1

solve the system of equations using substitution

### Answers

Answer:

(2, 7 )

Step-by-step explanation:

Given the 2 equations

y = 2x + 3 → (1)

y = 3x + 1 → (2)

Substitute y = 3x + 1 into (1)

3x + 1 = 2x + 3 ( subtract 2x from both sides )

x + 1 = 3 ( subtract 1 from both sides )

x = 2

Substitute x = 2 into either of the 2 equations for corresponding value of y

Substituting x = 2 into (1)

y = 2(2) + 3 = 4 + 3 = 7

Solution is (2, 7 )

Answer:

x= 2 and y= 7

Step-by-step explanation:

Substitution method involves getting value of one variable from one equation in terms of other variable and putting this in second equation to eliminate and find value of other variable.

Here we have

y=2x + 3

in first equation and putting this in second equation, we get

2x + 3 = 3x + 1 or

2x - 3x = 1 -3 or

-x = -2

i.e.

x = 2

Putting this Vale of x back in first equation, we get

y = 2 × 2 + 3 = 7

Hence we get x = 2 and y = 7.

what is an equation of the line that s perpendicullar to y-3=-4(x+2) and passes through the point (-5,7)

### Answers

Answer:

4y=x+33

y=x/4+33/4 (slope-intercept form)

Step-by-step explanation:

y-3 = -4(x+2)

y-3 -4x-8

y= -4x-8+3

y= -4x-5

m1 = -4

For perpendicularity

m2= -1/-4 = 1/4

The equation is

y-y1 = m2(x-x1)

y-7 = 1/4(x-(-5))

y-7 = x/4+5/4

Multiply through by 4

4y-28=x+5

4y=x+5+28

4y=x+33

Divide through by 4

y=x/4+33/4 (slope-intercept form)

1/3(24x - 54) = 11(x-4)+5

### Answers

Answer:

x = -7

Step-by-step explanation:

Step 1: Distribute

1/3(24x - 54) = 11(x - 4) + 5

8x - 18 = 11x - 44 + 5

Step 2: Solve for x

8x - 18 = 11x - 44 + 5

8x - 18 - 11x + 18 = 11x - 39 - 11x + 18

-3x / 3 = -21 / 3

x = -7

Answer: x = -7

Andrea is learning how to jump rope. She made 14 jumps the first day, 21 jumps the second day, and 28 jumps on the third day. If this pattern continues, how many jumps will she be making on the nineteenth day?

### Answers

Answer:

on the 9th day you would have jumped 77

Step-by-step explanation:

14+7=21, 21+7=28, 28+7=35, 35+7=42, 42+7=49, 49+7=56, 56+7=63, 63+7=70, 70+7=77.

How does the producto of 4×8 help solve 40×8

### Answers

Answer:

If you know what 4 times 8 is (32), all you will need to do is add a zero at the end of the problem to figure out what 40 times 8 is (320)

Step-by-step explanation:

6. Carolyn the cheetah covered 300 meters in 9 seconds. How fast was Carolyn running on

average?

### Answers

Answer:

33.3334 Meters per second

Step-by-step explanation:

Divide 300 by 9 to know how many meters she ran per second

Answer:

Her average is 33

300 / 9 = 33.3333 also 33

Simon has a certain length of fencing to enclose a rectangular area the function a models the rectangles area in square meters as a function of its width in meters

### Answers

Answer:

The maximum area is 1,600 square meters

Step-by-step explanation:

The complete question is

What is the maximum area possible?

The given function area is modeled by A(w)=-w(w-80)

we know that

The given function is a vertical parabola open downward

The vertex is a maximum

The x-coordinate of the vertex represent the width for the maximum area

The y-coordinate of the vertex represent the maximum area

Convert the quadratic function in vertex form

Mark me Brainliest please

Solve the following formula for x

y= 8mx + 5b

### Answers

Answer:

Solve the following formula for x

y= 8mx + 5b

answer is

x= y-5b/8m

Step-by-step explanation:

from the equation y= 8mx + 5b

to solve for x

we have ; y - 5b = 8mx

divide both sides by 8m

y - 5b/ 8m = x

Increase 60 by 10% what is the new number?

### Answers

Answer:

66

Step-by-step explanation:

60*1.1=66

Answer:

The answer is 66

Step-by-step explanation:

60 × 10

- - - = 6

100

60 + 6 = 66

Bishon needs to sell at least 0.3 of his collection of sports cards to make room for new cards. Is 0.15 of his collection enough? Explain

### Answers

Answer:

No; he will need to sell and additional .15 of his collection

Step-by-step explanation:

.15 is half of .3 so it can't be enough of his collection

Part A: Max rented a motorbike at $225 for 2 days. If he rents the same bike for 5 days, he has to pay a total rent of $480. Write an equation in the standard form to represent the total rent (y) that Sam has to pay for renting the boat for x days. (8 points)

Part B: Write the equation obtained in Part A using function notation.(2 points)

### Answers

Answer:

Part A: 85x+55=y

Sugar expert last year was reduced by 20% from a total of 40000 tonnes. What was the previous years expert?

### Answers

Answer:

32000 tonnes

Step-by-step explanation:

Given there was a 20% reduction last year from a total of 40000 tonnes .

20% /100% x 40000

0.2 x 40000

8000tonnes

Therefore, previous year’s excerpt = 40000 - 8000

32000tonnes

Is 5 3/4 greater than 5

### Answers

Answer:

Yes

Step-by-step explanation:

Answer:

5 3/4 > 5

Showing Work

Using the given inputs:

5 3/45

Rewriting these inputs as fractions:

5 3/45

23/45/1

The least common denominator (LCD) is: 4.

Rewriting as equivalent fractions with the LCD:

5 3/45

23/420/4

Comparing the numerators of the equivalent fractions we have:

5 3/4 5

23/4>20/4

Therefore, comparison shows:

5 3/4 > 5

If a ladder is 5.5 m long and it is placed 3 m from the wall, solve and show the work when you use the Pythagorean Theorem to find how far up the wall the ladder will reach.

### Answers

Answer:

4.609 meters

Step-by-step explanation:

The hypotenuse is the ladder because it is the slanted side. 3m is one of the other side lengths

A^2 + B^2 = C^2

3^2 + B^2 = 5.5^2

9 + B^2 = 30.25

30.25 - 9= B^2

21.25= B^2

4.609=B

A farmer increased his number of animals by 25 %. He now has 240 animals.

How many animals had he at first?

### Answers

Answer:

192

Step-by-step explanation:

Let the original number of animals be 'x'

% increment= 25%

Increment= 25x/100=0.25x

New number of animals= x+ 0.25x

240= 1.25x

x= 192

Answer:

180 animals

Step-by-step explanation:

The number of animals increased by 25%

The farmer now has 240 animals.

25% /100% x 240

0.25 x 240

60 .

This means 25% increase added 60 animals to his farm.

Therefore, animals he had at first will be

240 - 60

180

He had 180 animals before the 25% increase